Hear the words of the prophet………

Geschreven op 1 december 2016 op mijn blog Pediahoed.  En ik vind het zelf gewoon eng als ik het teruglees. Riemen vast niet nodig, pas op, we gaan landen en merk vooral de laatste alinea op. Ik beschrijf  er dit Eerbeek blog erin, ik beschrijf er zelf ons nieuwe onderkomen onder de brug erin waar de kolonel nu bivakkeert, de laatste wanhopige reddingsactie van CaAL, en de val van Moira. Dus dat die koppen in de krant en die geweldige inslag op van de Trollopedia op de Mariaplaats  gaat er vast ook wel komen, zit ik niet zo over in eigenlijk en past wel in mijn uitleg van gisteren over mijn opstelling in dat comment.

Denk ervan wat je er van wilt denken, maar frappant is het op zijn zachts uitgedrukt wel allemaal. De vliegende bezems en tafels van Lidewij Blavatsky kunnen in elk geval nog wat van mij opsteken! Zou dat dan toch door al die sofen van vroeger in mijn jonge jaren uit Zeist komen, wat denk je Kolonel?


Luchtramp! 

Het vliegtuig, met de vorm van een luchtkasteel waarop de trotse naam van de bekende maatschapij Trollopedia prijkte, duikelde door de lucht in een levensgevaarlijke spin. En af en toe schitterde even het kroontje, een predikaat wat de maatschapij verkregen had door de Erasmusprijs te winnen op de zijkant in de zon.

Ondertussen was het toestel in een duikvlucht gekomen en meerderde snel vaart, waardoor het leek alsover de luide knallen waren doordat het toestel door de geluidsbarriere ging. Het waren echter de blokkadeknallen van gezagvoerder CaAL, die het vliegen met het spelen van computerspelletjes machtig was geworden. Evenals de tweede en de overige hulppiloten.

Bam, Bam, BAM! van de blokkadedreunen klonk het op de grond, waar de kundige piloten verbijsterd stonden, die het toestel al lang van te voren met een parachute verlaten hadden die verbluft stonden te kijken hoe het toch wel kostbare toestel pijlsnel recht op het aardoppervlakte afkwam

De neus stond al recht naar beneden toen de copiloot, Natuur12 de stuurknuppel overnam. Gooi ze eruit!  schreeuwde de doodsbange passagiers. Gooi ze er allemaal uit, Asmail12, om gewicht te minderen. Dan redden we het wel!  Zich geen moment realisererende dat zij wel eens de volgende zouden kunnen zijn die eruit gemikt zouden kunnen worden, en dat de parachutes op waren.

Ondanks dit gemis aan parachutes werden er allerlei plannen gesmeed om toch maar wat van de passagiers uit het vliegtuig te mikken. Toegeven dat de piloten totaal incompetent waren was immers uit den boze.
En zo geschiede, het laadruim ging open en de eerste trollmods zweefde door de lucht.
Niet dat het allemaal nog veel uit zou maken, het vliegtuig was immers toch verloren en zou binnen korte tijd te pletter slaan.

Ondertussen was in het feestzaaltje in Utrecht een grote trollomediaconferentie gaande. Net nadat Arie een vertaald gedicht voor had gedragen en elegant Robbert Jan ten dans had gevraagd in het kader van de roze regenboogprojectweek waren er harde klappen te horen. Alsof er zware voorwerpen op het dak vielen.

De voorzitter stond vermoeid op, sjokte de trap op, en zag een groot gat in het dak. Verdomme, weer een trollmod uit dat verrekte vliegtuig gevallen dacht hij, en spoede zich naar beneden om zich bij het gezelschap te voegen dat er op los danste dat het een lieve lust was. Dit op de klanken van een ingehuurd klein dansorkestje, in anologie met de Titanic. Gewoon negeren, dat is het beste dacht de voorzitter bij zichzelf, dat  is het beste voor iedereen. En hij ging weer naar beneden om zich in het feestgedruis te mengen

Het was dan ook een geweldig feest. Alles was er op kosten de ruime giften van de donateurs, champgnetorens, kreeften, een chocoladefontijn waar je stroopwafels in kon dompelen, ja werkelijk alles was gedacht.
Personeel om op te dienen, een heus dansorkerst, niets was vergeten.. Er zou zelfs een mannelijke  stripper  besteld in het kader van het gendergapproject om meer vrouwelijke deelnemers naar trollopedia te lokken.

Maar toch was er in de verte een rommeld geluid te horen wat steeds maar luider en luider werd.

Verschikt keek Moira op terwijl ze net aan het schuifelen was met de sokpop Natuurlijk al 13. Wat hoor ik? Het lijkt wel of de Trollopedia-NL is in de verte die in de problemen is dacht ze bij zichzelf.
Meteen hield ze op met multitasken, en ze hield het anoniemencontrole op haar iPad voor gezien en stormde de zolder op.

Wat ze daar zag tarte elke beschrijving. Er was een enorm gat in het dak geslagen en verschillende trollmods lagen stuiptrekkend op de grond, maar daar had zij op dat moment geen oog voor.
Want wat zij zag door het gat wat in het dak was geslagen was veel erger in haar ergste nachtmerrie, namelijk de in de lucht stuiterende Trollopedia–NLdie dreigde zich recht in het kantoor van Trollomediamedia zich te boren….

Gillend liep zij de trap af, lijkbleek alsof ze een spook gezien had.
Heb je soms Graaf Statler gezien? vroeg een bezorgd Trollopediamedialid. Is hij toch ingeslopen met een sokpop?
Nee, nee, veel erger schreeuwde ze. Kan niet zei een ander lid, een grotere spelbreker bestaat er immers niet. Was het De Kolonel anders? Kolonel Pissnor, die stinkerd?

Maar een antwoord bleef uit, want de wit weggetrokken MM zeeg in elkaar, en begon uit een soort reflex een kliederschool, terwijl ze daar op de grond in haar feesttrollenjurkje lag te blokken. Een zinnig  woord kwam er echter niet uit, maar eigenlijk viel niemand dat op.

Hierop stoof het gezelschap de trap op, en iedereen keek door het grote gapende gat naar  de hemel.
Wat zij zagen was in een woord verschikkelijk, de rondtollende Trollopedia-NL kwam recht op hen af!
Vluchten kon niet meer, daarvoor was het te laat. Maar het orkerst zette toch maar onvermoeibaar een nieuw wals in……….

De klap was enorm. Kranten stonden er vol van. HET VLIEGTUIG TROLOPEDIA-NL  IS VERONGELUKT, kopte alle kranten. Zelfs CNN onderbrak er het progamma ervoor.

Experts stelde later vast dat het toestel door een overmatige belading met copyvio, wanbeheer en achterstallig onderhoud, en een ondeskundige bemaning  was verongelukt. Veel moeite hoefde ze daar niet voor te doen, na het uitlezen van de respectievelijke  bewerkingsgeschiedenissen was dit al snel duidelijk.

Als door een wonder hadden alle trollopedeanen het ongeluk overleeft. Heelietsanders bungelde weliswaar ergens in een boom en zijn brilletje hing half op zijn neus, en vele hadden schrammen en blauwe plekken opgelopen, maar voor de rest viel het erg mee.

Het pand was er echter minder genadig af gekomen, evenals het Trollopediatoestel. Weliswaar had de taart waaruit de stripper zou springen de klap aardig opgevangen en waren verschillende trollisten, leden van de TrNeCO* in tot hun schik samen in de bedden van de beddenzaak die onder het pand was gesitueerd beland, maar toch was de schade enorm. (Ja, denk je eens in, Trijnstel met Robotje in een bed!)
Zo groot zelfs dat met alle donateursgelden bij elkaar de enorme schade niet te betalen was en de kans dat het vliegtuig ooit nog zou vliegen zeer klein was geworden.

Hoofdschuddend kwamen  twee LTA*’ers aanlopen. Lang had men ze na hun block en lock niet gezien. Het waren de Kolonel met zijn digitale vriend Graaf Statler.
Na het hele tafreel hoofdschuddend op genomen te hebben sjokte ze weg, terug naar de brug waaronder ze leefde in een kunstig gemaakte tent van de parachute waarmee de graaf veilig was geland op het naastgelegen grasveldje. Nog net was te horen dat de een tegen de ander zei, dat kon ook niet goed gaan. En beide verdwenen in de duisternis van de inktzwarte nacht….

Voetnoten:
*GeNeTr= Het geheime Genootschap Nederlandse Trollisten. Een organisatie die qua  geheimzinnig niet onderdoet voor de Priorij van Sion.  Vele vermeende trollopedianen zijn al bij naam genoemd als prominent lid, zoals ene Graaf S
*LTA=Laffe Taktiek van Afstraffen. (door een corrupt kliekje)

Verwante literatuur:
Outgoing chief warns of potential corruption.

((CT©) Vrijgegeven onder de Creative Trollsvermelding/Gelijk delen)

7 Comments

 1. Conclusie afhandelend moderator: enerzijds is het natuurlijk vervelend om deze pagina te verwijderen omdat E. onze gemeenschap altijd welwillend geholpen heeft. Daarnaast wordt deze man getarget door internettrollen.

  Da’s lef Natuur12 om dat zo te stellen. Da’s zeker grof lef. Je moet maar durven.

  In 2009 kwam ik het wikihuis binnen en zag meteen dat er ergens iets grandioos mis zat, en ik heb uitgelegd wat! Over and over and over. En dat is alles!
  En volgens mij moet jij eens met een vakman gaan praten want in die kop van jouw, en niet alleen in die van jouw zit iets grandioos mis, dat is onderhand wel duidelijk!

  Ik zal jullie in een volgende zeer verhelderende posting eens uitleggen uit welke smerige keuken dat gevonden skelet door ik meen Armand vandaan kwam, en dat zal een heel ander licht werpen op het verhaaltje van onze Jimmy die « zomaar » « Hello world » typte waardoor het wonder wikipedia is ontstaan. Een heel ander licht.

  En denk maar eens heel goed na over die dakloze duivel waar Danielle Defoe het over heeft in The history of the devil, dan zit je namelijk helemaal op de goede weg en vooral als je ook nog eens een goede dosis Any Rand als sausje erover heen gooit.

  But don’t blame me for this work of the devil please!

  J'aime

 2. Ja, kom nou gauw! Ik kwam inderdaad dat wikihuis in, dacht verdomd, dat smerige luchtje van stinkende kinderjasjes en Sofen die uit hun bek stinken als ze tegen je praten ken ik van vroeger, en ik dacht dit klopt gewoon niet toen ik het tegen kwam na een discussie over die foto van mijn vader’s promotie:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_Wikipedia:Beleid_voor_gebruik_van_media/vragen_aan_jurist

  Kom dacht ik, ik ben dan wel geen jurist maar op de kleuterschool zei de juf al dat je het speelgoed van de andere kindjes niet mocht weggeven, dus laat ik dit eens beantwoorden:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Beleid_voor_gebruik_van_media/vragen_aan_jurist

  https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Beleid_voor_gebruik_van_media/vragen_aan_jurist&diff=16272981&oldid=16253225

  Nou, dat was me toch fout zeg! God, god god, dat heb ik geweten tot een SanFanBan aan toe want dit was trollen:

  Vraag:
  *Kan een foto van een object waar auteursrechten op rusten, zonder toestemming van die auteursrechthebbende, onder een vrije licentie geplaatst worden?

  Ikke:
  *>>Nee, dat is onmogelijk. De rechten blijven altijd bij maker van een werk liggen. Alleen de maker kan het gebruik aan andere toestaan. Dit moet contractueel geregeld.

  Dat lijkt mij althans dat het zo zit en een heel goed antwoord op de vraag.
  Ben je gek! Zit heel anders! Wat een troll zeg! Wij weten dat allemaal veeeel beter!

  En toen is het gedonder in de glazen eigenlijk pas echt begonnen. Ik kon geen goed meer doen en had werkelijk géén idee waarom! En daarom ben ik dat auteursrecht in verhouding met wikipedia en die licentie gaan uitzoeken tot in de US of A aan toe. En daar heb ik veel mensen gesproken en toen wisikhet. De kneep zit hem in die Open Source licentie voor software. Want achter die Open Source software zit een totaal ander verhaal dan je denkt!

  En niet voor niks heeft Wikipedia eerst op die oude GNU licentie gedraaid. En daar zit hem nu net de kneep waarom iedereen op het verkeerde been geland is. Werkelijk iedereen! Want in achter die GNU licentie zit helemaal niet dat zogenaamde Copyleft, maar iets heel en heel anders!
  Maar het eten vanavond was precies twee tosti’s, Kolonel, en echt, als ik tijd heb zal ik het uitleggen allemaal.

  Maar mij een troll noemen die iemand zou belagen, ik neem althans dat dat op mij slaat, is uiterst, en als ik zeg uiterst ongepast.
  En ik zou werkelijk wel eens willen weten wie er achter die nick Natuur12 schuilt, dat zou ik nu wel eens willen weten kolonel.

  Want trollen mogen m.i gedoxxed worden, en ik denk dat die knaap geen poot heeft om op staan namelijk na wat hij mij geflikt allemaal heeft! Geen poot, maar ik wel! Dit laat ik me niet allemaal zeggen door zo een lamzak die zich achter een nick verschuilt!

  J'aime

 3. Graaf ze hebben niet eens het benul om te begrijpen dat de troll definitie die ze gebruiken een ultiem stukje trollwerk is. Het is lariekoek Graaf Statler grotendeels uit de duim gezogen! Kijk maar eens goed in de historie hoe dat stukje ontstaan is!

  En uitgerekend dat trollwerk gebruiken ze om jou de maat te nemen Graaf Statler je voldoet aan 4 van de 7 punten dus het kan niet anders. Dit verschijnsel noemt men wiki washing. Zelfs de grootste bullshit wordt vanzelf waarheid als het maar in Wikipedia staat.

  Eigenlijk als je er over nadenkt is het ney als met dat valse Havo diploma, stempeltje erop en het is waarheid.

  Dat jij een troll bent is even waar als dat van Dillen een bekend en glansrijk componist is Graaf Statler! Hoop dat ze gesmaakt hebben die twee tosties gisteren.

  J'aime

  1. « Zelfs de grootste bullshit wordt vanzelf waarheid. »

   Zelfs op vele fora heb ik gezien dat dit meesterlijke stukje trollwerk als troll-graadmeter gebruikt wordt!
   Maar ja, het meerendeel van deze knapen « is niet als een ander » zoals dat hier in Flipjesland gezegd wordt, is het niet? Die lezen zoiets met hun zwart-wiki brein en klaar ben je. O, het staat er, dus het is zo. Punt.

   Maar ik heb nou toch wat in Amerika meegemaakt Kolonel! Heb jij nog de klucht van Juicy de wikipedia trollmod op Sucks meegekregen? Nu Fucks na zijn « moderatie »?

   Nu is er op dat Discord kanaal een hele aardige dame die mij een bizar verhaal vertelde. Als dat er advies aan de Nederlandse die hard wikipedianen was gevraagd door WMF om « het probleem Statler » zo op te lossen. En Abd Lomax, die ik net verrrot daar gescholden heb tussen twee haakjes, zou daar aan meegewerkt hebben om mij meer of minder te dwingen een « communty  » te gaan vormen met de stoere wikipedianen om een soort middle of the road oplossing voor mij te zoeken.

   Nou ja, het resultaat laat zich natuurlijk raden, dat is één grote scheldpartij van zowel mij als Crow geëindigd op Sucks en van mij dus ook op Discord.

   Maar is dit verhaal niet gewoon te bizar voor woorden of zouden ze gek genoeg zijn voor zoiets mals als dit te verzinnen? Om Abd Lomax in een of ander mal complot te betrekken om met mij een middle of the road gesprek over die SanFanBan aan te gaan op Sucks die mij werkelijk geen fuck interesseert anders dan dat ik het geheel ronduit bespottelijk en bizar vind?

   https://www.wikipediasucks.co/forum/viewtopic.php?f=5&t=1563

   J'aime

  1. Dat zou je zo zeggen ja. Ik zou denken als je als professionele organisatie met een directeur, kantoor en staf je zaakjes op orde hebt, wat moet WMF dan je advies vragen over een SanFanBan uit 2017? Wat zou er inderdaad van die graaf in Flipjesland te vrezen zijn die zijn gal wat spuugt op een onbenullig gezelligheidsblogje van een stel digitale vrienden die elkaar nu eenmaal graag mogen en wat gekkigheid maken daar? Of een onbenullig Amerikaans forum als Sucks? Hoeveel mensen posten daar nu toch op of lezen daar? Nauwelijks!

   Ik vind het een wonderlijk verhaal als zou de Wikimedia foundation en de Nederlandse wikipedianen zich zo op zouden winden over mij.
   Maar de flip coin is dat de situatie wel bizar is op Sucks, dat moet ik dan ook wel weer kwijt op het met wiki trollmod juicy overhangend in de bocht.

   Het is een wonderlijke wereld, die wikiwereld achter de schermen, Kolonel.

   J'aime

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.